Anyone’s Daughter

Anyone’s Daughter, 70’lerin sonu, 80’lerin başında, Genesis’in yanı sıra Elroy ve Grobschnitt gibi Alman gruplarından büyük ölçüde etkilenen bir senfonik prog rock grubuydu. 80’lerin ortalarında dağıldıktan sonra grup 2000’de yeniden şekillendi.

Uwe Karpa (gitar), Matthias Ulmer (klavye, vokal), Harald Bareth (bas, vokal) ve Kono Konopik’ten (bateri) oluşan Any’s Daughter, 1978’de kuruldu.

İlk albümleri Adonis (1979), İngilizce vokaller, yansıtıcı ve agresif anlara sahip epik parçalar ve özellikle Moogs’un yoğun kullanımıyla öne çıkan bir klavye sesi ile harmanlanmıştı. Anyone’s Daughter (1980), grubun daha kısa süreli bir albümle yol aldığını gösterirken, grubun ilk kez Almanca şarkı söylediği 1981’deki Piktors Verwandlungen, en deneysel çalışmalarıydı. Canlı olarak kaydedilen bu albüm, Hermann Hesse’nin Pictor’s Metamorphoses and Other Fantasies adlı romanına dayanan ve sözlü olarak birkaç bölümden oluşan bir konsept albümdü.

Geçmiş zaferlere bazı göndermeler içermesine rağmen, In Blau (1982), grubun Neue Sterne’de (1983) tamamen gerçekleştirilecek olan daha basit bir yaklaşıma doğru ilerlemesiyle bir kez daha rotayı tersine çevirdi. Bu noktada Konopik ayrıldı ve yerine bir sonraki albüm Live (1984)’da yer alan Peter Schmidt geldi. Grup, 1986’da birkaç yeni üyeyle kısaca bir reform yaptı. Sonra, on yılı aşkın bir sessizlikten sonra, Any’s Daughter 2001 CD’si Danger World için üç yeni üyeyle Karpa ve Ulmer etrafında bir araya geldiler.

Diskografi

Adonis – 1979

Anyone’s Daughter – 1980

Piktors Verwandlungen – 1981

In Blau – 1982

Neue Sterne – 1983

Danger – 2001

Requested Document Vol.1 – 2001

Requested Document Vol.2 – 2004

Wrong – 2004

Calw Live – 2011

los-endos.com

Yeni kan albmler, gncel haberler, albm incelemeleri, mzisyen ve grup biyografileri, progresif rock tarihindeki nemli olaylar, tarihte bugn, dinleme listeleri gibi bir ok ierik

Siz ne düşünüyorsunuz?

error: Hata !!
%d blogcu bunu beğendi: